Huisartsencoöperatie West-Brabant

Huisartsenpraktijk baat bij leerwerkplek

Super blij zijn ze in Fijnaart

Huisarts Pooneh Khalili van huisartsenpraktijk Pourfar en Khalili worstelde begin 2022 met het vervullen van een vacature voor een doktersassistent. Doordat hun praktijkmanager Tamara Spierings hen wees op de mogelijkheid van het werken met een BBL’er, hadden ze opeens een alternatief.  Nadat er informatie bij Esther Zwaal, coördinator BPV voor West-Brabant was ingewonnen, besloten ze om zich aan te melden voor een BBL leerwerkplek. Ze hebben in het voorjaar van 2022 twee keer meegedaan aan de Meet&Greet die voor de huisartsen met een BBL leerwerkplek werden georganiseerd.

Pooneh Khalili: “fijn dat wij direct in gesprek konden met potentiële BBL kandidaten voor onze praktijk. De screening was al gedaan waardoor wij alleen maar hoefden te beslissen of de kandidaat bij ons zou passen of niet.” Jolanda Leendertse, de begeleidende doktersassistent van de gekozen BBL’er,  knikt instemmend, “onze BBL’er Sandra past enorm goed bij ons, ze pakt het snel op, werkte al heel snel zelfstandig en door haar zorgachtergrond sluit ze ook moeiteloos aan bij onze patiënten”. “Maar”, vervolgt ze, “je moet niet denken dat je geen begeleiding hoeft te geven, dat moet natuurlijk wel, het kost tijd”. “Inderdaad”, zegt huisarts Khalili maar het verdient zich heel snel terug!”

Op de foto van uiterst links naar uiterst rechts:
Huisarts Pooneh Khalili, Praktijkmanager Tamara Spierings, BBL’er Sandra van Walsum en de begeleidende doktersassistent Jolanda Leendertse.

Worstelt u ook met vacatures die maar niet gevuld worden, komt het pensioen van een ervaren doktersassistent in zicht of wilt u een bijdrage leveren aan het opleiden van doktersassistenten voor de regio, neem dan contact op met Esther Zwaal om te bespreken of een BBL’er voor uw praktijk interessant kan zijn. (e.zwaal@hapwb.nl of 06-22609900)

Informatie over gezondheid en ziekte

Op de website Thuisarts.nl krijgt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.  Deze informatie is samengesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap.