Huisartsencoöperatie West-Brabant

Ouderenzorg

Ouderenzorg

De Huisartsencoöperatie West-Brabant (HCWB) ondersteunt huisartsen in de regio Westelijk West-Brabant bij de zorg voor ouderen.

De populatie ouderen in Nederland neemt snel toe. Dit is ook merkbaar in de huisartsenpraktijk. De meeste huisartsen die aangesloten zijn bij HCWB, maken daarom gebruik van de richtlijn Vroegsignalering Kwetsbare Ouderen (VKO).

De richtlijn beschrijft het aanbod van zorg en hulpverlening dat vroegtijdig in de thuissituatie ingezet kan worden bij kwetsbare ouderen. Deze vorm van integrale eerstelijnszorg biedt verbetering van de (ervaren) kwaliteit van de zorg. De richtlijn is een onderdeel van het samenwerkingsverband WestWest waar HCWB lid van is.

Ouderen (75+) worden in de huisartsenpraktijk besproken en zo nodig gescreend op kwetsbaarheid. Deze screening gebeurt via de landelijke richtlijnen (VKO). Daarnaast worden de kwetsbare ouderen besproken in een MDO (Multidisciplinair overleg). Bij dit MDO zijn de huisarts, de praktijkondersteuner, een wijkverpleegkundige en/of geriatrisch verpleegkundige en specialist ouderengeneeskunde betrokken. Op verzoek kunnen ook andere zorgverleners deelnemen.

Het doel is om de zorg goed af te stemmen voor deze kwetsbare groep ouderen.

Meer informatie over Ouderenzorg kunt u vinden in deze folders of in de richtlijn zelf:

Folders:

VKO Richtlijn

Meer weten over de ouderenzorg?

Wij helpen u graag! Stel hier direct uw vraag aan een van de medewerkers van Huisartsencoöperatie West-Brabant.

Contact