Huisartsencoöperatie West-Brabant

Ouderenzorg

De populatie ouderen in Nederland neemt snel toe. Dit is ook merkbaar in de huisartsenpraktijk. De meeste huisartsen die aangesloten zijn bij HCWB, maken daarom gebruik van het concept Vroegsignalering Kwetsbare Ouderen (VKO). Volgens een op de praktijk aangepaste werkwijze worden ouderen gescreend op kwetsbaarheid, in een MDO besproken en worden acties uitgezet als dat noodzakelijk is. De professionals die aansluiten in het MDO zijn werkzaam bij  ouderenzorg- en welzijnsorganisaties in deze regio.

Nagenoeg overal zitten standaard een huisarts, een specialist ouderengeneeskunde en een wijkverpleegkundige en/of casemanager dementie in het MDO. Op verzoek van de huisarts kunnen andere disciplines deelnemen aan het overleg. De coördinatie van het VKO is ondergebracht in het samenwerkingsverband West-west waar HCWB lid van is.

Het project VKO is (mede)mogelijk gemaakt door de zorgverzekeraars CZ en VGZ namens alle zorgverzekeraars, middels Versterking Eerstelijn Zuid Nederland (VEZN) subsidie.

De resultaten van het project laten we graag zien in deze visual.

Voor de patiëntenfolder van WestWest over VKO klikt u op de volgende knop.

VKO folder

Voor de actuele VKO richtlijn klikt u op de volgende knop.

VKO richtlijn

Meer weten over de ouderenzorg?

Wij helpen u graag! Stel hier direct uw vraag aan een van de medewerkers van Huisartsencoöperatie West-Brabant.

Contact