Huisartsencoöperatie West-Brabant

HCWB neemt huisartsenpraktijk over

Huisartsenpraktijk Decates overgenomen door HCWB

 

Vanaf 1 januari 2024 neemt Huisartsen Coöperatie West Brabant (HCWB) tijdelijk een huisartsenpraktijk over in de gemeente Roosendaal. Praktijkhoudend huisarts Laurens Decates gaat met pensioen. De praktijk is er, ondanks alle inzet, niet in geslaagd voor 1 januari een opvolger te vinden. Om te zorgen dat zo’n 2300 patiënten toegang houden tot goede huisartsenzorg en om te voorkomen dat andere huisartsenpraktijken in Roosendaal worden overbelast, is voor deze oplossing gekozen. Martijn Kilsdonk, algemeen directeur van HCWB benadrukt dat het gaat om een tijdelijke oplossing. ‘Zodra wij een nieuwe praktijkhouder hebben gevonden, dragen wij de praktijk weer over. Voor ons staat het belang van de patiënten voorop. We kunnen en willen dit alleen doen, met steun van de huisartsenpraktijken in de gemeente Roosendaal die bij HCWB zijn aangesloten. Dat zij bereid zijn om bij te springen als het nodig is, maakt deze oplossing mogelijk’.

 

Wat betekent dit voor de patiënten?

De praktijk blijft gevestigd in “de Riete” op de Gezellelaan 18. De samenwerking met de praktijken Menting en Vriends wordt gecontinueerd. Binnen de praktijk blijft het vertrouwde team van doktersassistente, verpleegkundig specialist, POH-somatiek en POH-GGZ bestaan. HCWB zorgt voor 1 of meer vaste waarnemende huisartsen die samen met het vaste team de huisartsenzorg vorm zullen geven totdat een vaste huisarts is gevonden. Mocht het zo zijn dat er op bepaalde dagen onverhoopt geen waarnemend huisarts is, dan vangen collega huisartsen van andere huisartsenpraktijken in Roosendaal dit op. Uitgangspunt is behouden van continuïteit van zorg en waarborgen van toegang tot huisartsenzorg voor de 2300 patiënten.

 

De naam van de praktijk zal huisartsenpraktijk “De Turfvaart” zijn.

 

Tijdelijke oplossing

HCWB ziet een overname als een tijdelijke oplossing. Het is een landelijk probleem dat het vinden van een praktijkopvolger soms lastig is. Ook in andere regio’s wordt soms voor deze oplossing gekozen. Als zich in de toekomst opnieuw een vergelijkbare situatie voordoet dan maakt HCWB opnieuw de afweging. Het is niet zo dat tijdelijke overnames door HCWB de standaard worden. Je kunt dit soort oplossingen alleen vormgeven met steun van de leden’, aldus Martijn Kilsdonk.

Informatie over gezondheid en ziekte

Op de website Thuisarts.nl krijgt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.  Deze informatie is samengesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap.