Huisartsencoöperatie West-Brabant

HCWB huisarts biedt online mogelijkheden via digitaal patiëntportaal

Bij nagenoeg alle huisartsenpraktijken in onze regio kunt u via de app een afspraak bij uw huisarts inplannen of een vraag stellen. Huisartsen die lid zijn van de Huisartsencoöperatie West-Brabant kunnen online mogelijkheden bieden via een van de twee portalen die gebruikt worden in onze regio: MijnGezondheid.NET en UwZorgOnline.

Hier leest u een interview met huisartsenpraktijk de Boswachter in Bergen op Zoom, over hoe zij het digitaal patiëntportaal inzetten in hun praktijk.

De belangrijkste voordelen van het patiëntenportaal op een rij:

  1. U bent niet langer gebonden aan de reguliere openingstijden van de praktijk. U kunt ieder moment van de dag de onderstaande functionaliteiten gebruiken wanneer het u schikt. Vragen en/of verzoeken worden vanzelfsprekend alleen op reguliere openingstijden door de praktijk afgehandeld.
  2. Voor veel zaken hoeft u geen telefonisch contact meer op te nemen met uw praktijk, maar kunnen online via het portaal plaatsvinden.
  3. U kunt online afspraken maken met uw huisarts
  4. U kunt online uw medicijnen bestellen
  5. U kunt online inzage krijgen tot uw medisch dossier, waaronder uw labwaarden
  6. U kunt online vragen stellen aan huisarts, praktijkondersteuner of doktersassistente

Informatie over gezondheid en ziekte

Op de website Thuisarts.nl krijgt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.  Deze informatie is samengesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap.