Huisartsencoöperatie West-Brabant

Handboek stageplekken creëren voor doktersassistenten

Voor het begeleiden van BBL of BOL stagiaires maakt HCWB gebruik van het handboek BPV DA.

Aanleiding voor dit handboek is het tekort aan gediplomeerde doktersassistenten (DA) en daarmee het belang om te investeren in een team.

Huisartsenpraktijken ervaren dat er weinig reacties komen op hun DA vacatures of goede krachten vertrekken naar een andere huisartsenpraktijk.
Ook blijkt het lastig om voldoende stageplaatsen te vinden. Terwijl deze juist nodig zijn voor een instroom van nieuwe doktersassistenten.

De drie zorggroepen in de regio hebben samen met de huisartsenposten, STAR-SHL en LHV (met subsidie van de SSFH), tijdelijk een coördinator Beroepspraktijkvorming (BPV) aangesteld om deze uitdaging met elkaar aan te gaan. Een van de resultaten is het handboek BPV DA. Dit handboek geeft u informatie over het aanbieden van een stageplaats, de stagiaire succesvol begeleiden en het aanvragen van subsidies. U vindt het handboek via de link in de eerste zin.

Informatie over gezondheid en ziekte

Op de website Thuisarts.nl krijgt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.  Deze informatie is samengesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap.