Huisartsencoöperatie West-Brabant

Beweegprogramma Vitaalfit

Graag brengen wij u het beweegprogramma Vitaalfit van Aleco onder uw aandacht. Dit beweegprogramma is speciaal gericht op ouderen.

Aleco is een sport- en talentencentrum in Roosendaal en biedt voor ieder niveau sporten en bewegen aan. Van topsporters tot recreatief sporters en van bedrijven tot sociaal maatschappelijke doelgroepen.

Vitaalfit is een sportieve groepstraining waar gezondheid, plezier en na afloop gezelligheid heel goed samengaan. Samen met een team van o.a. fysiotherapeuten en leefstijlcoaches is een programma gemaakt om onder begeleiding in groepsverband te kunnen sporten.
De Vitaalfit lessen van Aleco zijn een effectief programma waarin op een verantwoorde manier- en onder deskundige begeleiding- in een ontspannen sfeer wordt gesport om stabiliteit, coördinatie, kracht en conditie te verbeteren. Men beweegt op maat en iedereen kan alles, maar op zijn eigen manier. Hierdoor is het programma geschikt voor ouderen.
De trainingen zijn gericht op het zo lang mogelijk zelfstandig kunnen uitvoeren van dagelijkse handelingen. Hiermee wordt bedoeld, mobiliteit en verplaatsing van het lichaam en ook over het verplaatsen van lasten.
Ook ‘blessure- en valpreventie’ zijn een onderdeel van de trainingen. Aleco stelt als doel om ouderen zolang mogelijk zelfstandig en fit/vitaal te houden.

Op de website van Aleco kunnen patiënten meer informatie vinden en zich inschrijven voor een gratis proefles.
Bij vragen kunt u mailen naar info@aleco.nl.

Informatie over gezondheid en ziekte

Op de website Thuisarts.nl krijgt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.  Deze informatie is samengesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap.