Huisartsencoöperatie West-Brabant

Meet&Greet voor huisartsen met toekomstige doktersassistenten

Naar aanleiding van onze oproep tot het volgen van een BBL opleiding tot doktersassistent hebben zich interessante kandidaten aangemeld. Zo is er bijvoorbeeld een enthousiaste MBO 4 verpleegkundige die de opleiding doktersassistent wil gebruiken om door te kunnen groeien in de huisartsenpraktijk of een verzorgende IG die af wil van de onregelmatige diensten.

Zes praktijkmanagers van verschillende zorggroepen hebben een brievenselectie en selectiegesprekken met potentiële toekomstige doktersassistenten gehouden.

De volgende stap is de kennismaking tussen de huisartsen die een plek aanbieden en de kandidaten die de opleiding tot doktersassistent willen volgen. Hiervoor organiseren HCWB, Zorroo, HZG en HHT een Meet&Greet op 31 mei. Op deze manier ondersteunen de zorggroepen de huisartsen bij het vinden van nieuwe doktersassistenten. Door het enthousiast maken van mensen voor de functie van doktersassistent en de huisartsen en kandidaten te faciliteren dragen we een steentje bij aan het behoud van goede zorg in onze regio.

 

Informatie over gezondheid en ziekte

Op de website Thuisarts.nl krijgt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.  Deze informatie is samengesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap.