Huisartsencoöperatie West-Brabant

Meet&Greet huisartsenteams en toekomstige doktersassistenten

Op woensdagavond 29 mei vonden de Meet&Greet speeddates plaats: 12 enthousiaste huisartsenteams en 16 toekomstige doktersassistenten ontmoetten elkaar. Elk team had tussen de 6 en 10 gesprekken van elk 9 minuten met een potentiële nieuwe collega. Er zijn 11 matches gemaakt tussen de huisartsenpraktijken en de zij-instromers. Zij gaan nader kennismaken om eind van de maand een leerwerkovereenkomst met elkaar af te sluiten. In januari of april 2026 zijn deze BBL’ers gediplomeerd doktersassistent(e) en kunnen zij in de huisartsenpraktijk officieel het team versterken.  Uiteraard gaat de zoektocht naar zij-instromers en potentiële matches verder.

In juni voeren de 6 praktijkmanagers, waaronder Janneke van Zon en Wendy van Beijstervelt, zie foto, samen met Esther Zwaal selectiegesprekken met voornamelijk geïnteresseerde verzorgenden-IG en MBO-4 verpleegkundigen.

 

Informatie over gezondheid en ziekte

Op de website Thuisarts.nl krijgt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.  Deze informatie is samengesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap.