Huisartsencoöperatie West-Brabant

Kwaliteitsverbeterproject door een derdejaars AIOS binnen HCWB

Derdejaars AIOS van de Rotterdamse huisartsopleiding Erasmus MC kunnen sinds maart 2023 een kwaliteitsverbeterproject (KVP) ontwikkelen en implementeren voor een regionale huisartsenorganisatie (RHO). Tot dan toe deden zij dit hoofdzakelijk voor huisartsenpraktijken.

Dit onderstreept het belang dat de huisartsopleiding in Rotterdam toekent aan de rol van de regionale huisartsenorganisaties voor de toekomst van de huisartsgeneeskunde. Zo zetten RHO’s, zoals HCWB, zich o.a. in voor de coördinatie en uitvoering van chronische zorg, het initiëren en implementeren van innovatieve projecten en ondersteunen zij huisartsen bij hun praktijkorganisatie.

Selma Atalay is de AIOS die dit onontgonnen terrein in 2023 heeft betreden. Zij werkt aan een kwaliteitsverbeterproject voor Huisartsencoöperatie West-Brabant: “Ik wil met een helicopterview kijken naar zorguitdagingen.”

Nieuwsgierig geworden naar deze innovatieve aanpak door Selma Atalay binnen HCWB? Lees hier (pagina 15) het artikel dat afkomstig is uit het magazine Augustijn, dat twee keer per jaar uitgegeven wordt door het Erasmus MC.

Informatie over gezondheid en ziekte

Op de website Thuisarts.nl krijgt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.  Deze informatie is samengesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap.