Huisartsencoöperatie West-Brabant

Anios in de huisartsenpraktijk

Op steeds meer plekken in het land wordt er tegenwoordig gewerkt met basisartsen in de huisartsenpraktijk. De eerste reacties zijn positief: het brengt een prettige dynamiek in de praktijk en de basisarts kan de werkdruk voor de huisarts verlichten, zodat die meer tijd kan besteden aan eigen (zorg)taken. Een bijkomend voordeel is dat jonge artsen op een positieve manier in aanraking komen met het huisartsen vak in onze regio! HCWB is met de huisartsenopleiding in gesprek om basisartsen die in een huisartsenpraktijk hebben gewerkt een vrijstelling op de duur van de huisartsenopleiding te bieden. Dit zou dan nog een extra voordeel betekenen.

Samen met bureau Me-doc uit Utrecht gaan we kijken hoe we dit op een zo goed mogelijke manier kunnen vormgeven, zodat het een meerwaarde is voor zowel de patiënt, de praktijk als de huisarts. Me-doc is ruim 15 jaar actief in de ondersteuning van ANIOS in de ouderengeneeskunde en richt zich sinds twee jaar (binnen Ha-doc) ook op het inzetten van basisartsen in de huisartsenpraktijk. Omdat Me-doc is opgericht door artsen, weten zij wat voor startende artsen belangrijk is en kunnen zij daarbij de juiste begeleiding bieden.

Informatie over gezondheid en ziekte

Op de website Thuisarts.nl krijgt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.  Deze informatie is samengesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap.