Huisartsencoöperatie West-Brabant

750ste digitale meekijkconsult gerealiseerd!

Kennis combineren voor goede zorg

Het Bravis ziekenhuis en Huisartsencoöperatie West-Brabant (HCWB) hebben deze week het 750ste digitale meekijkconsult gerealiseerd. Met dit project kunnen huisartsen laagdrempelig een medisch specialist om advies vragen.

Pauline de Graaf, huisarts bij huisartsenpraktijk De Graaf & Oomen, is  als eerste gestart met het consulteren van een medisch specialist in het Bravis ziekenhuis via VIPLive:
“Wat ik zo positief aan het digitale meekijkconsult vind is dat je onnodige verwijzingen naar de medisch specialist voorkomt en zelf hoofdbehandelaar blijft. Dit levert een verbetering van de kwaliteit van zorg aan mijn patiënten op.

Marga Eshuis, internist-nefroloog bij het Bravis ziekenhuis:
“Het digitale meekijkconsult verloopt zeer soepel. Deze manier van communicatie verlaagt de drempel voor overleg tussen huisarts en medisch specialist en kan leiden tot een verbetering van kwaliteit van zorg op de plaats waar die hoort.”

Meer weten?
Bent u huisarts, aangesloten bij HCWB en wilt u meer weten over het project digitaal meekijkconsult? Kijk op onze website of stuur een mailtje naar info@hcwb.nl.

Informatie over gezondheid en ziekte

Op de website Thuisarts.nl krijgt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.  Deze informatie is samengesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap.