Huisartsencoöperatie West-Brabant

Informatieboekje digitalisering in de huisartsenpraktijk

Over digitaal gedoe, weinig tijd en andere aannames. Informatieboekje over digitalisering in de huisartsenpraktijk. 

In ons dagelijks leven zijn digitale diensten niet meer weg te denken. Ze zijn zo normaal geworden, dat we er niet eens meer bij stilstaan. We doen online boodschappen, internetbankieren, chatten met een helpdesk of boeken een vakantie online. Huisartsen, huisartsenpraktijken en zorggroepen willen ook aan de slag met digitale zorg. Zij zien in dat de aanvulling op de bestaande diensten de werkdruk kan verlagen. Een werkdruk die alleen maar groter wordt door de vergrijzing en de toename van de (complexe) zorgvraag die dat tot gevolg heeft. Gelukkig zien we ook dat patiënten en cliënten ook graag gebruik willen maken van digitale diensten.

Sommigen zijn gestart met een digitale aanvulling op de praktijk. Veel huisartsen, huisartsenpraktijken en zorggroepen weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Daarom delen we in dit boekje de lessen die huisartsprakijken en zorggroepen hebben opgedaan rondom het implementeren van digitale zorg. Zo hoeft niet iedereen het wiel opnieuw uit te vinden.

Informatie over gezondheid en ziekte

Op de website Thuisarts.nl krijgt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.  Deze informatie is samengesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap.