Huisartsencoöperatie West-Brabant

Hulp bij Stoppen met Roken

Vorige week stond er een groot artikel in BNdeStem dat het aantal mensen met longkanker toeneemt en dat Rucphen zelfs koploper is. Vaak is longkanker gerelateerd aan roken.

Roken is een hardnekkige verslaving. Ondanks dat kunnen rokers zeker los komen van roken. Een zorgverlener, zoals een huisarts kan u doorverwijzen naar een stopcoach.

Eén van onze stopcoaches, Rachella Zwagemaker wordt in het krantenartikel geciteerd. Over sociale druk die een roker (of een stopper) kan ervaren. Het kan lastig zijn als mensen in de omgeving van de stopper doorgaan met roken. We merken ook dat het besluit om  te stoppen aanstekelijk kan werken. En dat begeleiding bij het stoppen er toe doet.

HCWB werkt met 6 stopcoaches op 8 locaties.

Wilt u hulp bij het stoppen met roken? Meld u dan aan voor coaching van een stopcoach.

Laten we samen werken aan een gezonder West Brabant en er voor zorgen dat er nog minder mensen blijven roken. En dat er in 2040 niemand meer begint met roken. Op weg naar een rookvrije generatie.

Informatie over gezondheid en ziekte

Op de website Thuisarts.nl krijgt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.  Deze informatie is samengesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap.