Huisartsencoöperatie West-Brabant

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor het volgen van een GLI-programma?
  • Als u 18 jaar of ouder bent.
  • Als u overgewicht heeft (BMI 25-30) en minimaal een (matig) verhoogd risico heeft op hart- en vaatziekten of als u Diabetes type 2, artrose of slaapapneu heeft.
  • Als u ernstig overgewicht heeft (BMI van 30 of hoger).
  • Als u gemotiveerd bent om uw leefstijl aan te passen en de intentie hebt om het volledige programma van 2 jaar te doorlopen.

Voldoet u niet aan deze criteria, maar wilt u wel deelnemen aan het programma? Dat is mogelijk. U betaalt dan wel zelf de kosten hiervoor (ca. €1000) en kunt deze niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Wordt het programma vergoed?

Er zijn geen kosten verbonden aan het leefstijlprogramma als u voldoet aan de medische eisen en een verwijzing van uw huisarts heeft.

Hoe meld ik me aan?

Maak een afspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner om te bespreken of u voldoet aan de voorwaarden. Deze kan een verwijzing voor u aanmaken, die de leefstijlcoach digitaal ontvangt. Binnen 2 weken neemt de leefstijlcoach contact met u op voor het plannen van een intake gesprek.

Een overzicht van de verwijsprocedure voor de huisarts vindt u hier.

Op welke locatie kan ik deelnemen?

We hebben leefstijlcoaches in de regio Roosendaal, Bergen op Zoom en Hoogerheide. De gegevens van de leefstijlcoaches vindt u hier.